Användning av Google Analytics

På den här webbplatsen används Google Analytics, en webbanalystjänst från Google Inc. (”Google”). Google Analytics använder så kallade cookies, små textfiler som sparas på din dator för att vi ska kunna analysera hur du använder webbplatsen. Informationen som skapas genom dessa cookies om hur du använder webbplatsen överförs i regel till en av Googles servrar i USA där den lagras. Om IP-anonymiseringen är aktiv på denna webbplats, kommer Google dock först att korta av din IP-adress inom EU-länderna och andra avtalsländer i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall överförs hela IP-adressen till en av Googles servrar i USA där den kortas av. I uppdrag av webbplatsens operatör använder Google dessa uppgifter för att utvärdera hur du använder webbplatsen, skapa rapporter om användarnas aktiviteter och erbjuda ytterligare tjänster som har med användningen av webbplatsen och internet att göra åt webbsideoperatören. Den IP-adress som din webbläsare överför inom ramen för Google Analytics sammanförs aldrig med andra uppgifter hos Google. Du kan blockera lagringen av cookies genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Tänk dock på att du i så fall kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen fullt ut.

Du kan dessutom hindra att de uppgifter som genereras via cookies och som gäller din användning av webbplatsen (inkl. din IP-adress) överförs och bearbetas av Google, genom att ladda ned och installera pluginprogrammet för din webbläsare som du hittar under följande länk. Mot bakgrund av diskussionen om användning av analysverktyg med fullständiga IP-adresser, vill vi uppmärksamma dig på att den här webbplatsen använder Google Analytics med utökningen ”_anonymizeIp()”. Detta innebär att IP-adresser bearbetas i nedkortat format så att de inte kan kopplas till en specifik individ.

Särskilt för webbläsare på mobila enheter kan du klicka på denna länk för att i fortsättningen genom en så kallad ”opt-out-cookies” förhindra att Google Analytics samlar in uppgifter anonymiserat.