Opbouw van de AXM

Het oppervlak van de AXM Lite bestaat hoofdzakelijk uit vier grote delen:

AXM-lijst en tabs

Met de oranje AXM-button klapt u de AXM-balk uit:

Hier hebt u toegang tot alle beschikbare tabbladen.

Daaronder ziet u de geopende tabbladen. Binnen een tabblad speelt zich een taak af. Zo is er bijvoorbeeld een tabblad voor Autorisatie groepen, een tabblad voor Locaties enzovoort.

De tabbladen kunnen in principe zo worden bediend als u misschien al van uw browser gewend bent (zie Tabbediening).

Naast de AXM-button zijn er nog drie buttons om direct naar de synchronisatie van sluitelementen en identificatiemedia te gaan.

Ze zijn een alternatief om de synchronisatie te starten zonder eerst de eigenschappen van het sluitelement of het identificatiemedium op te roepen.

Aan de rechterkant vindt u een algemene zoekfunctie. Hier kunt u in de gehele database naar alle soorten gegevens zoeken (zie Algemene zoekopdracht).

Matrixgedeelte

Het matrixgedeelte is de machinekamer van uw AXM Lite. Hier ziet u alle sluitelementen en identificatiemedia. Met de filterfunctie verbergt u gegevens en krijgt u een goed overzicht (zie Sorteren en filteren

Normaal gesproken staat iedere regel voor een sluitelement en elke kolom voor een identificatiemedium. Waar regels en kolommen samenkomen, wordt de bevoegdheid van dit identificatiemedium voor dit sluitelement aangegeven (zie Rechten). In principe zijn er twee verschillende hoofdtoestanden:

In de matrix kan verschillende informatie worden weergegeven. Een daarvan is de synchronisatietoestand. Als hier het synchronisatiesymbool te zien is, moet u synchroniseren (zie Synchronisatie: Vergelijking tussen sluitschema en realiteit). Met een klik op start u direct de synchronisatie van de betreffende invoer.

Bovendien is in het Matrixgedeelte een actiebalk beschikbaar waarmee u de matrix kunt bewerken:

wizardmenu

Aan de rechterkant van uw AXM Lite bevindt zich een wizardmenu. Hier vindt u wizards die u bij veel voorkomende situaties terzijde staan (bijv. bij verloren identificatiemedia).

Als u meer ruimte nodig hebt, kunt u het wizardmenu Assistenten wegklappen: >> [offen] ook verbergen en met Assistenten ausklappen: << [offen] zichtbaar maken.

Gebruikers-/projectbalk

Onderaan het scherm ziet u de gebruikersnaam en de projectnaam.

Dashboard

Een nieuwe eigenschap van de AXM Lite is het zogenaamde dashboard (zie Statistieken en waarschuwingen weergeven (dashboard)). Het geeft u statistieken over uw database en waarschuwt u wanneer bijvoorbeeld een taak nog niet is afgerond.

Het dashboard is bereikbaar via de AXM-balk.

Protocol

Met het protocol behoudt u op elk gewenst moment het overzicht over wie op een bepaald moment wat aan de database wijzigt (zie Opvolgen van de activiteiten in de database (protocol)).

Het protocol is ook toegankelijk via de AXM-balk.