Skapa egna fält

I vissa fall kan du behöva andra eller ytterligare fält utöver dem som finns i AXM Classic . Ytterligare fält för personegenskaper inkluderas även i GDPR-rapporten (se Skapa dataskyddsrapport (GDPR)).

Därför kan du skapa egna fält (mer information om egenskaperna för egna fält finns i Användardefinierade fält som ändras i efterhand):

1. AXM Classic öppet.
  2. Identifikationsmedium finns.
  1. Klicka på den orangefärgade AXM-symbolen. .
  2. AXM-fältet öppnas.
  3. I gruppen KONTROLL AV LÅSSYSTEM väljer du posten Transponder .
  4. AXM-fältet stängs.
  5. Ett fönster med identifikationsmedier öppnas.
  6. Klicka på valfritt identifikationsmedium.
  7. Identifikationsmediets fönster öppnas.
  8. Klicka på fliken Personuppgifter.
  9. Fönstret växlar till fliken Personuppgifter.
  10. Klicka på konfigurationsknappen .
  11. Fönstret Konfiguration öppnas.
  12. Klicka på knappen Lägg till.
  13. Fönstret Konfiguration öppnas.
  14. I fältet Namn anger du namnet på det användardefinierade fältet (exempel: Kontorsnr).
  15. Det här namnet visas sedan framför inmatningsfältet.
  16. Om inmatning i fältet ska vara obligatoriskt: Markera kryssrutan Krävs (Exempel: Kontorsnummer är inte obligatoriskt eftersom inte alla medarbetare har ett kontor med ett nummer).
  17. Om inmatning i fältet inte får användas i samma fält av en annan person: Markera kryssrutan Klart och tydligt Exempel: Kontorsnummer är inte unikt eftersom flera medarbetare arbetar på samma kontor. Markera därför inte kryssrutan).
  18. Klicka på knappen Komplettera.
  19. Fönstret Konfiguration stängs.
  20. Det nya användardefinierade fältet visas i listan.
  21. Klicka på knappen OK.
  22. Fönstret Konfiguration stängs.
  23. På fliken Personuppgifter i fönstret till identifikationsmediet visas det nya användardefinierade fältet (exempel: Fältet Kontorsnr visas).
  24. Klicka på knappen Komplettera.
  1. Det nya användardefinierade fältet finns i alla låssystem i samma projekt.

INFO

notice

Beteende i AXM Classic när användardefinierade fält läggs till eller ändras i efterhand

Användardefinierade fält kan när som helst läggas till eller ändras i efterhand. Exempel: Du lägger till ett obligatoriskt fält när det redan finns några personer tillagda i låssystemet.

Det medför att det nya obligatoriska fältet är tomt för redan befintliga personer trots att kryssrutan Krävs är markerad.

1. informera dig i sådana fall om funktionen i AXM Classic (se Användardefinierade fält som ändras i efterhand).